compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Verkiezing Filmleraar 2019 van start

Verkiezing Filmleraar 2019 van start

14-5-2019 : De verkiezing van de Filmleraar van het Jaar 2019 is begonnen. Leerlingen, collega-docenten, schooldirecties en filmprofessionals kunnen hun bevlogen filmleraren tot 15 juni 2019 aanmelden via filmleraarvanhetjaar.nl.

Verkiezing Filmleraar 2019 van start

Verkiezing Filmleraar 2019 van start

Iedere leraar kan Filmleraar van het Jaar worden, ongeacht waar en waarin hij of zij lesgeeft. Of het nu gaat om een docent Nederlands, Maatschappijleer of een basisschoolleerkracht die aandacht besteedt aan filmeducatie, allen komen in aanmerking voor deze eretitel.
Uit de inzendingen wordt door een vakjury de winnaar gekozen. De jury bestaat dit jaar uit eindredacteur van NTR Schooltv Erik Appelman, filmmaker en docent Ahmet Polat, hoofd Educatie bij Eye Filmmuseum Florine Wiebenga, lerarenopleider bij de HvA David Geneste, Filmleraar van het Jaar 2018 Jeroen Stultiens en Aya el Gris, leerling aan het Hervormd Lyceum West.

De prijs is de eer, een jaar lang gratis naar de film – beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters – en met de klas naar een filmtheater of festival naar keuze.

De drie genomineerde leraren worden in september bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar krijgt de prijs uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival 2019.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.