compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Vervolg Peter Pan wordt verfilmd

Vervolg Peter Pan wordt verfilmd

Peter Pan in Scarlet wordt Britse productie

20-12-2006 LONDEN - Twee Britse door de overheid gesteunde organisaties hebben de handen ineen geslagen met een onafhankelijke producer om de televisierechten van "Peter Pan in Scarlet", het officiële vervolg op het kinderboek van J.M. Barrie, te bemachtigen.

Delen op facebook

In 2005 gaf Great Ormond Street Hospital, de eigenaar van de rechten op Peter Pan, de opdracht aan schrijfster Geraldine McCaughrean om een officieel vervolg te schrijven op het originele kinderboek uit 1911. In oktober van dit jaar werd 'Peter Pan in Scarlet' internationaal uitgebracht. Het boek werd goed ontvangen door de pers.

De UK Film Council wil met het bemachtigen van de filmrechten van het boek de Britse filmindustrie een impuls geven. Samen met BBC Films en Headline Pictures wordt het filmproject opgestart.

Charles Denton van Great Orman Street Hospital ziet de verfilming van "Peter Pan in Scarlet" als een prima manier om een extra geldstroom op gang te brengen voor het kinderfonds dat in hun beheer is. Met dit oogpunt had J.M. Barrie de rechten van Peter Pan destijds afgedragen.

Welke regisseur zal worden aangetrokken voor het filmproject en wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.