Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Victor Löw speelt astronaut in sf-film

Victor Löw speelt astronaut in sf-film

17-6-2004 AMSTERDAM - Acteur Victor Löw gaat spelen in een nieuwe Nederlandse sciencefictionfilm. Hij speelt de rol van astronaut in de productie 'Ver Weg', die in première gaat op het komende Nederlands Filmfestival. Dat heeft regisseur Jan Doense donderdag bekendgemaakt.

De korte film is een poldervariant op films als The Matrix, waarin parallelle werelden centraal staan. Löws personage fantaseert tijdens een dagje aan het strand over een bestaan als astronaut op Mars.

Andere hoofdrollen in de film worden gespeeld door actrice Miryanna van Reeden (als vrouw van Löw) en zanger Huub van der Lubbe (als collega-astronaut in het ruimtestation). Het scenario is afkomstig van Phil van Tongeren, die eerder meewerkte aan Doense's internationaal bekroonde debuutfilm R.I.P. Hierin speelde Huub van der Lubbe een getraumatiseerde zombie.

De Nederlandse band Bauer maakt de soundrack voor 'Ver Weg'. Het zeven minuten durende 'Ver Weg' maakt onderdeel uit van het speciale programma Kort! IV, waarin tien nieuwe korte Nederlandse films worden gepresenteerd.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.