compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Vierde Bourne film weer gebaseerd op boeken Ludlum

Vierde Bourne film weer gebaseerd op boeken Ludlum

'The Parsifal Mosaic' mogelijke bron voor script

8-12-2008 Universal Pictures heeft recentelijk de rechten op de boeken van Robert Ludlum gekocht. Hoewel de verhalen van Ludlum niet allemaal over het personage Jason Bourne gaan, zal de vierde film wel op het nieuw aangekochte materiaal gebaseerd zijn.

Delen op facebook

Momenteel zijn producent Frank Marshall (net klaar met The Curious Case of Benjamin Button) en scriptschrijver George Nolfi (The Bourne Ultimatum, Ocean's Twelve) bezig met een vierde film met actieheld Jason Bourne.

Alleen de eerste helft van The Bourne Identity was gebaseerd op de boeken van Robert Ludlum. De twee films die volgden hadden slechts kleine verwijzingen naar de bestaande verhaallijn. Voor de vierde film zullen verschillende elementen van de verhalen van Ludlum gebruikt worden om één film van te maken. Dit is ongeveer dezelfde manier waarop de James Bond-films tot stand komen op basis van de verhalen van Ian Fleming.

Het grootste deel van het verhaal zal wel uit één boek, namelijk 'The Parsifal Mosaic' gehaald worden. Dit boek gaat niet over Jason Bourne, maar over de spion Michael Havelock. Hij denkt dat zijn geliefde vermoord is, omdat ze een dubbelspion was voor de KGB. Als hij erachter komt dat ze nog leeft, ontdekt hij een web van intrige, waarbij een wereldwijde nucleaire oorlog dreigt.

Regisseur Paul Greengrass en hoofdrolspeler Matt Damon zijn al aan het nog titelloze filmproject verbonden. De film zal waarschijnlijk in de zomer van 2010 uitgebracht worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.