compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Vliegende start voor Hancock in VS

Vliegende start voor Hancock in VS

Openingsopbrengst toch iets lager dan verwacht

4-7-2008 Ondanks de terughoudende kritieken wist Hancock, de nieuwe actiefilm met Will Smith in de hoofdrol, al na één dag te overtuigen in de Amerikaanse box offices. De film bracht inclusief previews al 24,1 miljoen dollar op.

Delen op facebook

Filmstudio's weten dat ze met Will Smith op de loonlijst bijna automatisch goud in handen hebben. Het apocalyptische I Am Legend bracht wereldwijd bijna 600 miljoen dollar op. Ook andere Smith-vehikels als The Pursuit of Happyness en Hitch scoren stuk voor stuk goed.

De verwachtingen voor Hancock waren hooggespannen. Hoewel de film tamelijk negatieve recensies te verwerken kreeg, werd een hoge openingsopbrengst verwacht. Met een opbrengst van 17,3 miljoen dollar op woensdag mag Sony Pictures zich tevreden stellen. De film doet het daarmee beter dan het in de VS populaire Iron Man, maar moet zijn meerdere erkennen in de megahit Transformers.

Hancock vertelt het verhaal van de uit de gratie geraakte superheld Hancock. Er wordt van alle kanten geprobeerd om zijn imago op te krikken, maar dit wordt erg lastig als Hancock verliefd wordt op de vrouw die hiervoor verantwoordelijk is.

De verwachting is dat de film het komend weekend al 100 miljoen dollar aan inkomsten weet te vergaren. In Nederland gaat de film 9 juli in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.