compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > VOD-dienst Ximon stopt ermee

VOD-dienst Ximon stopt ermee

10-1-2014 De video-on-demand dienst Ximon stopt ermee. Ximon wordt momenteel te weinig gebruikt om rendabal te blijven. Het bedrijf is niet failliet maar trekt de stekker eruit om het niet zo ver te laten komen.

Delen op facebook
Ximon stopt per 29 januari

Ximon stopt per 29 januari

Ximon is een video-on-demand dienst die nu zo'n vier jaar bestaat. De dienst was bijzonder omdat het zich specifiek richtte op arthouse films en Nederlandse producties. Daarmee was hun aanbod minder mainstream dan dat van bijvoorbeeld Netflix.

Volgens Ximon groeit de vraag naar video-on-demand langzamer dan verwacht.

Dit roept de vraag op wanneer video-on-demand dan wel een grote vlucht gaat nemen in Nederland. Netflix is september in Nederland gestart maar het is nog niet bekend hoeveel abonnees zij hebben. Ook Videoland/KPN en Pathe hebben inmiddels hun eigen diensten dus er zijn momenteel veel aanbieders.

Volgens de accountants van PriceWaterCoopers gaat de omzet in VOD explosief toenemen in de komende jaren. Zij verwachten in 2017 een omzet van 206 miljoen. Nu is de omzet zo'n 72 miljoen (bron: De Volkskrant).

Het grote probleem voor Ximon was wellicht dat hun aanbod niet via de reguliere kabelaanbieder was te kijken. Volgens Marktmonitor Video on Demand in Nederland kijkt namelijk 67% van de VOD-gebruikers via hun kabelaar (bron: Marketingfacts.nl).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.