compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Volkskrant stapt uit Cinema.nl

Volkskrant stapt uit Cinema.nl

8-6-2011 De Volkskrant stapt uit de website Cinema.nl De filmwebsite was een samenwerking van de VPRO en de krant maar nu gaat de VPRO alleen verder. De Volkskrant wil zich meer gaan richten op de eigen website www.vk.nl

Delen op facebook
Volkskrant stapt uit Cinema.nl

Volkskrant stapt uit Cinema.nl

In de Volkskrant van vandaag staat het onder andere het volgende te lezen:

Na een succesvolle samenwerking van tien jaar stpat de Volkskrant uit de filmwebsite Cinema.nl om uitgebreid aandacht te besteden aan film op de eigen site vk.nl. De VPRO gaat alleen verder met de filmwebsite.

We belden met de VPRO en vroegen om een reactie:

Beide partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. De Volkskrant wilde de website commerciëler gaan exploiteren. Omdat de VPRO een publieke partij is zou dit niet meer in overeenstemming zijn met de mediawet. De VPRO gaat gewoon door met Cinema.nl. Er verandert dan ook niets: er zijn ook geen personeelswijzigingen. Wij beschouwen de samenwerking en de website als geslaagd.

De VPRO toont zich dus zeker van zijn zaak en ziet geen beperkingen in het einde van de samenwerking. De toekomst van de publieke omroep is echter onzeker. Daarbij wordt de filmafdeling van vk.nl nu een concurrerend medium voor Cinema.nl De toekomst zal moeten uitwijzen wat dit allemaal gaat betekenen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.