compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Voorjaarsvakantie 2014: tips voor films

Voorjaarsvakantie 2014: tips voor films

14-2-2014 De voorjaarsvakantie komt er weer aan! BiosAgenda zet zoals ieder jaar alle filmtips voor deze vakantie op een rij, of je nu kinderen hebt of niet!

Delen op facebook
American Hustle (c) Paradiso

American Hustle (c) Paradiso

Eerst de vakantieperiode: Midden en Zuid Nederland hebben vakantie van 15 tot en met 23 februari. Noord Nederland van 22 februari tot en met 2 maart. Dit jaar is echter een uitzonderingsgeval: het carnaval valt heel laat: van 2 tot en met 4 maart. Dit betekent dat veel gemeenten en scholen in het zuiden vakantie nemen van 1 tot en met 9 maart.

Met kinderen

De absolute knaller voor deze vakantie is The Lego Movie: de film is ook in het Nederlands te zien. Emmett is een doodgewoon Lego-poppetje die per ongeluk wordt aangezien voor een held. Hij moet het schrikbewind van President Business omver zien te werpen.

Al een tijdje uit maar nog steeds de moeite waard: Cloudy with a Chance of Meatballs 2 of Het Regent Gehaktballen 2 (NL). Uitvinder Flint komt erachter dat zijn beruchte uitvinding uit het eerste deel nog steeds actief is: dit keer maakt de machine gevaarlijke voedseldieren. Flint moet met zijn vrienden zorgen dat de machine definitief wordt uitgeschakeld.

Voor de echte fans is K3 Dierenhotel leuk: Kristel heeft voor de meiden een weekend in een beautyfarm geboekt maar Josje en Karen gaan stiekem helpen in een dierenhotel. Daar werkt namelijk Bas, een jongen op wie alle drie de meisjes verliefd zijn.

Als laatste kunnen we Mr. Peabody & Sherman aanbevelen die op 26 februari uitkomt: Mr. Peabody is een genie, uitvinder, wetenschapper en een hond. Met zijn geadopteerde mensenzoon Sherman maken zij reizen door de tijd. Sherman houdt zich echter niet aan de tijdreisregels en ze moeten alles op alles zetten om de fout te herstellen.

Zonder kinderen

Wie sterk acteerwerk wilt zien moet naar American Hustle: Irving is een oplichter en samen met zijn partner Sydney moet hij werken met FBI-agent Richie. Via Richie komen Irving en Sydney in de criminaliteit terecht. Gebaseerd op de Abscam undercoveroperatie van de FBI in de jaren '70. Met onder andere Christian Bale, Amy Adams en Bradley Cooper.

Ook mooi is Only Lovers Left Alive: Vampier Adam is een rockster die niet kan wennen aan de technologie van de mensheid. Adams vrouw Eve merkt dat de samenleving hem depressief maakt en reist van Marokko naar de Verenigde Staten om hem op te zoeken. Eve's zus Ava maakt deze reünie niet makkelijk. Dit is geen vampierenfilm a la Twilight maar meer een sfeervolle arthouse film.

12 Years a Slave ging eerder in première op de Amsterdam Film Week maar vanaf 20 februari is de film overal te zien: Een zwarte man uit Amerika van de 19e eeuw is in vrijheid geboren. Hij wordt echter ontvoerd en verkocht als slaaf. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de ontzettende wreedheid van de slaveneigenaar. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees die zijn leven zal veranderen.

Vanaf 27 februari komt Her in de bioscoop, de nieuwe film van Spike Jonze: Theodore Twombly verdient zijn geld het schrijven van liefdesbrieven voor anderen. Hij raakt geobsedeerd door 'Samantha': een computerprogramma met verrassende menselijke kenmerken. De band tussen Theodore en Samantha lijkt te evolueren tot liefde.

In dezelfde week komt ook Nebraska uit: Een oude man denkt dat hij twee miljoen dollar heeft gewonnen en reist het hele land door om het geld op te halen. Zijn familie maakt zich zorgen om hem omdat hij begint te dementeren. Zijn zoon, die weet dat de loterij oplichterij is, gaat met hem mee op reis.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.