compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Wallace & Gromit goed bezocht

Wallace & Gromit goed bezocht

Kleihelden verslaan Al Pacino en Cameron Diaz

LOS ANGELES - Het bioscoopbezoek in de Verenigde Staten is nog steeds stukken minder dan vorig jaar, maar lijkt weer wat aan te trekken. Het publiek bezoekt vooral films die wat bijzonders te bieden hebben.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Echte blockbuster hits zijn er al een tijdje niet meer geweest in de Verenigde Staten. Waar een jaar geleden Shark Tale de bioscopen instormde met een weekendopbrengst van bijna 50 miljoen dollar, brengt de complete top 10 films van dit moment nog niet dat bedrag op.

Het Amerikaanse publiek lijkt vooral films op te zoeken die iets bijzonders te bieden hebben. Opmerkelijk is bijvoorbeeld de franse documentaire March of the Penguins over de Keizerpinguïn, die al 16 weken in de top 20 staat in de VS en ruim $75 miljoen heeft opgebracht. Ook deze week gaat het publiek minder graag naar films met grote namen als Al Pacine (Two for the Money) en Cameron Diaz (In Her Shoes), maar bezoekt men liever de Britse klei-animatie Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit van de makers van Chicken Run.
Met het Halloween-weekend voor de deur wordt het spannend voor de Amerikaanse filmindustrie. Traditioneel worden dan grote films uitgebracht. De hoop is dat deze het bioscoopbezoek weer wat weten op te vijzelen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.