compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Warner Bros. maakt films in China

Warner Bros. maakt films in China

15-10-2004 SHANGHAI - De Amerikaanse filmmaatschappij Warner Bros. slaat haar vleugels uit in China. Het bedrijf gaat er films produceren die bestemd zijn voor de Chinese markt. Om de productie mogelijk te maken vormt Warner Bros. een samenwerkingsverband met twee Chinese ondernemingen.

Delen op facebook

Dit blijkt uit een verklaring die vrijdag naar buiten is gebracht. Warner Bros, onderdeel van het Amerikaanse mediaconcern Time Warner, wordt voor 30 procent mede-eigenaar van de te vormen joint venture. Staatsbedrijf China Film Group krijgt 40 procent en het conglomeraat Hengdian Group de rest. Behalve de productie zal het nieuwe bedrijf, Warner China Film, ook de marketing en de distributie voor zijn rekening nemen.

Sinds eind vorig jaar mogen buitenlandse ondernemingen in China meedoen aan film- en televisieproducties. De belangstelling is groot vanwege de enorme omvang van de Chinese markt. Omgekeerd gaan de Chinezen graag met buitenlandse bedrijven in zee omdat die geld hebben en de nodige expertise.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.