compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Warner Bros verfilmt verhaal Marco Polo

Warner Bros verfilmt verhaal Marco Polo

Onderhandelingen met Matt Damon voor hoofdrol

3-5-2005 LOS ANGELES (Variety) - Warner Bros gaat een historisch epos op het witte doek brengen, gebaseerd op de autobiografie 'Travels' van Marco Polo.

Delen op facebook

De historische epische films lijken als paddestoelen uit de grond te schieten. Na Troy over het Troje van de oudheid, Alexander over Alexander de Grote en Kingdom of Heaven over de Kruistochten, wordt nu ook het verhaal over de 13de eeuwse ontdekkingsreiziger Marco Polo verfilmd.
Warner Brothers heeft schrijver William Monahan (Kingdom of Heaven) in de arm genomen voor de bewerking van de autobiografie van Marco Polo. Diens reis duurde 24 jaar, in welke periode hij de vertrouweling werd van Kublai Khan en getuige was van vele technologische vondsten in China en Mongolië. Monohan werkt momenteel aan de bewerking van de roman "Blood Meridian" van Cormac McCarthy.
Voor de hoofdrol heeft Warners Bros Matt Damon in gedachten. De productiemaatschappij is momenteel met de acteur in onderhandeling. De acteur hoeft zich voorlopig in ieder geval niet te vervelen. De acteur begint binnenkort met de opnames van The Departed met Leonardo DiCaprio en Jack Nicholson. Daarna staan het door Robert De Niro geregisseerde The Good Shepherd en The Bourne Ultimatum nog op Damon's lijstje.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.