compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Imagination Series: Room 8
Short of the Week

We Want Shorts: Imagination Series: Room 8

17-3-2014 De vijf films uit de Bombay Sapphire 'Imagination' serie, zijn allemaal gebaseerd op één script. James Griffiths, een full-time filmmaker uit Londen, creeërt met 'Room 8' een surrealistisch meesterwerk met parallelle universa en een spannende twist op het einde. Kortom, een goede besteding van de komende 8 minuten.

Delen op facebook

Met de Bombay Sapphire Imagination serie wilden ze de verbeelding en de creativiteit van filmmakers aangemoedigen. Dus vroegen ze de Oscar winnende schrijver Geoffrey Fletcher, om een kort multi-interpretabel script te schrijven. De vijf meest fantasierijke inzendingen werden gekozen en gingen in première op het Tribeca Film Festival 2013.

De korte film hierboven is de derde van de vijf winnaars en tevens de winnaar van een BAFTA in 2012. Een heel mooi en prachtig geanimeerde film die zich afspeelt in een gevangenis. Een gevangene wordt in een cel gestopt waar hij zijn celgenoot ontmoet. Hij gaat op het bed zitten en als hij naast zich kijkt ziet hij een gesloten doos staan. Ondanks de waarschuwingen van zijn metgezel besluit hij om de doos toch te openen, maar was dit wel zo slim?


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.