compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Isle de Jean Charles
Short of the Week

We Want Shorts: Isle de Jean Charles

26-1-2015 “The island is just the skeleton of what it used to be.” Een mooi portret van de toegewijde bewoners van een verwaarloosd eiland.

Delen op facebook

Isle de Jean Charles is een eiland in het moerassige riviergebied in zuidelijk Louisiana. Door de stijgende zeespiegel, gigantische stormen en olieboringen blijft er weinig over van het eerst zo mooie, groene eiland. Er wordt niets gedaan ter verbetering van de situatie. De teleurstelling van de trouwe bewoners is voelbaar.

De eilandbewoners leven er al generaties lang en houden voet bij stuk: ze weigeren het eiland te verlaten, ondanks waarschuwingen dat het gebied over twee jaar waarschijnlijk niet meer zal bestaan. Deze short toont mooie beelden van een triest uitziend landschap, aangevuld met indrukwekkende verhalen van betrokkenen.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.