compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Living Like Kings
Short of the Week

We Want Shorts: Living Like Kings

25-8-2014 De zware aardbeving die in 2011 heel veel mensen van hun huis beroofde, zorgde juist voor een dak boven het hoofd van anderen. Een hele korte documentaire over een groep opportunistische daklozen in Nieuw-Zeeland.

Delen op facebook

Een documentaire is grotendeels afhankelijk van zijn hoofdrolspelers. In deze, drie minuten durende, documentaire hadden ze het niet beter kunnen treffen. Je volgt een groep aandoenlijke daklozen die hun intrede nemen in de verlaten paleizen. De onvoorziene gevolgen van een nationale ramp. Dat op zich is al fascinerend, maar ook de contrasten die aan het licht gebracht worden.

Naast het meest opvallende contrast, dat van hebben en niet hebben, is er ook nog de wat duistere kant. Een groep mensen die profiteert van de tragedie van anderen. Maar ach, laat ze ook maar eens als een koning leven.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.