compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Magnesium
Short of the Week

We Want Shorts: Magnesium

24-11-2014 Deze short vertelt het verhaal van turnster Isabel. De kwalificaties komen eraan en ze wil hoe dan ook de top halen. Er speelt echter iets wat dat onmogelijk lijkt te maken.

Delen op facebook

De eerste scène toont direct wat er aan de hand is. Tiener en topturnster Isabel wil abortus plegen, maar er is een wettelijk verplichte bedenktijd van 5 dagen. Dit komt haar slecht uit, aangezien de kwalificaties voor een belangrijk toernooi beginnen. Haar lichaam reageert op alle hormonen en het is de vraag of ze haar grote droom nog wel kan waarmaken.

Deze short heeft veel, al dan niet lovende, reacties opgeroepen, met name over het camerawerk. De camera zit letterlijk dicht op de huid, zodat de emoties zonder het traditionele dialoog overkomen. De eenzaamheid en doorzettingsvermogen van het meisje worden voortreffelijk weergegeven.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.