compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Marry me
Short of the Week

We Want Shorts: Marry me

8-12-2014 Wat is er nu hartverwarmender dan een kinderliefde? En wat is er verdrietiger dan een kinderliefde die niet wordt beantwoord? Deze korte film gaat over 'a little girl who likes a boy, and a little boy who likes his BMX bike'.

Delen op facebook

Het kleine meisje is vastbesloten om met haar buurjongetje Jason te trouwen. Op allerlei manieren probeert ze indruk op hem te maken. Hij heeft echter alleen aandacht voor zijn fiets. Ze leert te fietsen zonder zijwieltjes, kleurt haar roze fiets helemaal donker, maar de liefde blijft onbeantwoord.

Deze zoete, lieve short is enigszins genderstereotypisch. Het meisje heeft een roze fiets en is al op veel jongere leeftijd geïnteresseerd in het andere geslacht dan het jongetje, die alleen maar oog heeft voor zijn stoere fiets. Marry me is geen kinderfilm, maar een ontroerende autobiografische short die je aan je eigen kindertijd doet denken. Deze film won in 2008 het Tropfest Festival: wereldwijd het grootste festival voor korte films.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.