compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: One Plastic Beach
Short of the Week

We Want Shorts: One Plastic Beach

13-10-2014 Enig idee hoe vervuild het strand is? Hoeveel kilo plastic er per dag aanspoelt of wordt achtergelaten door bezoekers? In deze documentaire wordt het duidelijk. Een echtpaar verzamelt al jaren plastic om hier de mooiste kunstwerken van te maken.

Delen op facebook

Richard en Judith Lang gingen op hun eerste date naar het strand. Inmiddels zijn ze al jaren getrouwd en komen ze er bijna dagelijks. Ze waren gefascineerd door de grote hoeveelheden troep. Na 1 jaar verzamelen hadden ze al ruim 1800 kilo plastic, terwijl ze zich beperken tot 1 kilometer strand.

Na het sorteren op kleur en soort maken ze er de mooiste kunstwerken van en houden ze ook exposities. De meest voorkomende spullen zijn bellenblazers en ijslepeltjes. Ook al dragen ze hun steentje bij, ze stellen zelf dat het onmogelijk is om het strand schoon te houden: “We don’t clean, we curate the beach”.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.