compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Spielzeugland
Short of the Week

We Want Shorts: Spielzeugland

21-4-2014 De holocaust is natuurlijk al heel vaak het thema geweest van films, maar het blijft een ongrijpbaar onderwerp. Deze Oscar winnende short gaat over verscheurde vriendschappen en ouderlijke wanhoop in deze gruwelijke tijd. Een prachtig, maar hartverscheurend verhaal.

Delen op facebook

De film speelt zich af in 1942 in nazi-Duitsland. Een Arisch en een Joods gezin zijn buren en vrienden. Ook de twee zoontjes zijn goed bevriend en nemen pianolessen met elkaar. Als de deportatie van het Joodse gezin op handen is vraagt het Arische jongetje Heinrich waarom zijn vriend weg gaat. Zijn moeder durft hem niet de waarheid te vertellen en zegt dat ze naar een speelgoed land gaan, 'Spielzeugland'. Dit was niet zo een slimme actie, want nu wil Heinrich natuurlijk ook mee..

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!
Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.