compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: The Last Ten
Short of the Week

We Want Shorts: The Last Ten

4-8-2014 De filmterm 'Hitchcockian' valt te pas en te onpas in de filmwereld, terwijl er maar weinig in de buurt komen van pareltjes van 'the master of suspense'. Deze short had daarentegen net zo goed gemaakt kunnen zijn door 'The master himself', suspense op het hoogste niveau

Delen op facebook

Op een avond komt een naamloze man thuis. Hij heeft nog maar 10 minuten te leven. Zijn vrouw zelfs nog minder..

De claustrofobische locatie, het gebruik van maar één camera(standpunt) en het simpele plot zorgen voor een spanning die we tegenwoordig niet gewend zijn in grote producties. Toegegeven, The Last Ten zal geen prijzen gaan winnen als het gaat om het plot. Dit is een verhaal dat we eerder gezien hebben: man komt erachter dat zijn vrouw hem bedriegt en dit gaat fout. Regisseur David Higgs behandelt de bekende plot elementen echter op een zeer ingenieuze manier.

Geheel verteld met één enkel shot, kruipt de film langzaam van moment tot moment, tot de onvermijdelijke, aangrijpende climax.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.