compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: The Record Breaker
Short of the Week

We Want Shorts: The Record Breaker

22-9-2014 Dansen met ’s werelds grootste hoela hoep, op stelten een berg beklimmen en maltesers vangen op een olifant. Deze bijzondere activiteiten zijn slechts een kleine greep uit het repertoire van ‘The Record Breaker’. In deze short zijn verhaal.

Delen op facebook

De Amerikaan Ashrita Furman is de recordhouder van records breken in het Guinness Book of Records. Hij heeft sinds 1979 maar liefst 551 records verbroken, waarvan er nu nog zo’n 200 op zijn naam staan. Maar deze documentaire is meer dan een opsomming van zijn activiteiten. Het illustreert het verhaal van een zeer energieke en optimistische man, die ‘slechts’ op zoek is naar een diepere betekenis van zijn leven.

In 24 minuten kom je erachter wat zijn motivatie is om telkens een record neer te zetten, welke impact dit heeft gehad op de relatie met zijn ouders en hoe hij de toekomst ziet. Een mooi portret van een uniek persoon.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.