compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: This Is It
Short of the Week

We Want Shorts: This Is It

15-12-2014 Hoe zou je het vinden als een filmdialoog alleen maar uit vragen zou bestaan? Dat wordt toch irritant en saai? De makers van deze film bewijzen het tegendeel.

Delen op facebook

In deze drie minuten durende short worden alleen maar vragen gesteld. Het volgt elkaar in zo’n rap tempo op dat het komisch wordt. De kunst is dat je in zo’n korte tijdsbestek een heel beeld krijgt van het leven van twee jongens die voor het eerst op kamers gaan.

This is it krijgt het voor elkaar om voortdurend lachmomenten te creëren. De filmmaker vertelde in een interview dat de meeste tijd ging zitten in de details van de setting. Elk shot duurt namelijk maar twee seconden, dus dan moet het publiek precies het goede eruit halen. Een trucje hiervoor is dat hij het personage Kip altijd links in beeld bracht en Jules rechts. Waar hij zijn inspiratie uit haalde? Allemaal persoonlijke ervaring, iets wat ik mij als studente heel goed voor kan stellen.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet lachen, gruwen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.