compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Weergaloze special effects in nieuwe Matrix

Weergaloze special effects in nieuwe Matrix

30-5-2002 De special effects in 'The Matrix Reloaded' zullen volgens producent Joel Silver onnavolgbaar zijn en kunnen niet worden gekopieerd.

Delen op facebook

Silver zei dat op een persconferentie in Sydney, zo meldt de Britse krant The Guardian.
Volgens Silver waren de Wachowski brothers, die het eerste deel van The Matrix regisseerden, aanvankelijk gevleid door het grote aantal mensen dat hun innovaties overnam. Later zijn ze er 'nogal boos over geworden'. Volgens Sci Fi Wire besloten ze voor het vervolg visuals te maken die niet gekopieerd zouden kunnen worden.

'De effecten voor de nieuwe film zullen hun weerga niet kennen, alleen al vanwege de tijd en het geld die we erin hebben gestoken. Ik ben ervan overtuigd dat we de lat zo hoog hebben gelegd, dat namaak vrijwel onmogelijk is', aldus Silver. 'De computer stelt ons in staat dingen te doen waarvan we eerder zelfs niet durfden dromen'.

Begin mei werden de eerste beelden van deel twee, The Matrix Reloaded, vrijgegeven. De film zal in de Verenigde Staten in mei 2003 uitkomen. De derde film, The Matrix Revolutions, zal in november 2003 in de bioscoop verschijnen.

Bron: The Guardian © 2002


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.