compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Weinig Hollywood op Filmfestival Venetië

Weinig Hollywood op Filmfestival Venetië

Strenge veiligheidsmaatregelen van kracht

1-9-2005 VENETIE - Aanstaande woensdag begint de 62ste editie van het Internationale Filmfestival van Venetië. Er is alles aan gedaan om terrorisme geen kans te geven.

Delen op facebook

Ook de weinige Hollywoodsterren die naar het filmfestival komen moeten door detectiepoortjes. De veiligheidsmaatregelen zijn tot een maximum opgeschroefd nu Italië beschouwd wordt als een mogelijk doelwit na de bomaanslagen in Londen. Meer beveiliginspersoneel, metaaldetectoren, bagagecontroles; het is allemaal even wennen voor de festivaldirectie, die in voorgaande edities met redelijk beperkte beveiliging genoegen nam. Biennale voorzitter Davide Croff gaf op een persconferentie aan dat de beveiliging op wat kleine incidenten na, onder controle is. Hij vroeg om begrip hiervoor, gezien de draconische veiligheidseisen die de Italiaanse overheid het festival oplegde in de 20 dagen voorafgaand aan het festival.
Terwijl een helicopter in de lucht rondcirkelde, liepen gisteren de uitgenodigde filmsterren over de rode loper. Tussen hen opvallend weinig Hollywoodsterren. Alleen regisseurs Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon) en John Woo (Mission: Impossible II) vertegenwoordigden Hollywood. Het was, na kritiek in het verleden, een bewuste keuze van festivaldirecteur Marco Mueller om het Hollywoodgehalte van het festival terug te brengen. 'Dit jaar laten we vooral de films voor zich spreken, en dan zullen we uiteindelijk ook weer praten over de films'.
Openingsfilm was de martial arts actiefilm Seven Swords van de Chinese regisseur Hark Tsui. Voor de competitie om de Gouden Leeuw zal als eerste Good Night, and Good Luck van George Clooney getoond worden. In totaal zijn er 19 producties die meedingen naar de hoofdprijs. Het festival duurt tot 10 september.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.