compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Wereldpremière Iron Man in Den Haag

Wereldpremière Iron Man in Den Haag

Pathé Spuimarkt opent 16 april

12-4-2008 Het gebeurt maar zelden dat een grote Hollywoodfilm buiten de Verenigde Staten in première gaat. Toch gaat de blockbuster Iron Man als eerste draaien in Nederland. Bij de opening van Pathé Spuimarkt in Den Haag wordt de film eenmalig vertoond.

Delen op facebook

De stripverfilming Iron Man is dé big budget-productie van Paramount voor de lente. Wereldwijd wordt de film op 30 april en 1 mei uitgebracht in meer dan 4000 zalen. De door Jon Favreau (Zathura, Elf) geregisseerde film is gebaseerd op de gelijknamige Marvel comic over de rijke en hooghartige zakenman Tony Stark, die na een levensbedreigend incident zich alleen in leven kan houden met een metalen pak. Hij besluit in zijn nieuwe hoedanigheid het op te nemnen tegen het kwaad in de wereld.

Op 17 april wordt de nieuwe Haagse bioscoop Pathé Spuimarkt officieel geopend. De bioscoop heeft negen zalen en in totaal 2400 stoelen. Het wordt de grootste bioscoop van Den Haag naast Pathé Buitenhof (6 zalen, 1372 stoelen) en Pathé Scheveningen (8 zalen, 2213 stoelen). De vertoning van Iron Man vindt eenmalig plaats op 16 april. Op 1 mei gaat de film in de rest van Nederland in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.