Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Wereldpremière Lord of the Rings III in gevaar

Wereldpremière Lord of the Rings III in gevaar

6-5-2003 Er zijn problemen gerezen rond de wereldpremière van het derde deel van het filmepos 'The Lord of the Rings', die gepland staat in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Het stadsbestuur vindt de kosten te hoog en kon er dinsdag in een vergadering geen besluit over nemen.

Het derde deel uit de trilogie zou in december in Wellington voor het eerst worden vertoond. De keuze was op Wellington gevallen omdat een groot deel van de opnamen daar zijn gemaakt en regisseur Peter Jackson daar woont. Bovendien hadden de filmmakers het beloofd. De betrokken bioscoop, The Embassy, moet daarvoor echter grondig op de schop. De gemeenteraad besloot er eerder bijna 7 miljoen euro voor uit te trekken, maar trok dat besluit vorige week in.

De raad zou er nog maar 2 miljoen euro voor over hebben en dat betekent dat de renovatie minder groots kan worden aangepakt. Daarop dreigden de producers de première naar Los Angeles te verplaatsen. Inmiddels heeft de burgemeester van Auckland (ook Nieuw-Zeeland) al fijntjes laten weten over een prima bioscoop te beschikken. Het gemeentebestuur van Wellington praat er woensdag verder over.

The Lord of the Rings: The Return of the King draait vanaf 17 december in de Nederlandse bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.