compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Whoopi Goldberg ontslagen na Bush-grappen

Whoopi Goldberg ontslagen na Bush-grappen

15-7-2004 LOS ANGELES - Whoopi Goldberg is ontslagen door dieetfirma Slim Fast, wegens een aantal seksueel getinte grollen over de Amerikaanse president Bush. Slim Fast is onderdeel van Unilever. Deze multinational heeft laten weten dat ze een reclamespot met Goldberg niet langer uitzendt.

Delen op facebook

De actrice maakte tijdens een diner op 8 juli in New York voor de Democratische voormannen John Kerry en John Edward onder meer grove en seksueel getinte woordspelingen met Bush' naam.

Goldberg heeft het besluit van Slimfast bekritiseerd door erop te wijzen dat ze al twintig jaar grappen maakt over presidenten. Het is volgens haar begrijpelijk dat Slim Fast zijn handel wil beschermen, maar ''ik moet doen wat ik als artiest, schrijfster, komediante en als Amerikaan moet doen''.

Amerikaanse media constateren dat ondernemingen steeds vaker ingrijpend reageren op politiek gevoelig materiaal. Het wordt door sommigen censuur door ondernemingen genoemd. Recent weigerde Walt Disney een documentaire van filmmaker Moore, Fahrenheit 9/11, te distribueren wegens de politieke boodschap van de documentaire.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.