compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Wildcats bovenaan in de VS

Wildcats bovenaan in de VS

High School Musical 3 trekt meeste weekendbezoek

27-10-2008 Het derde deel van de populaire muzikale filmserie High School Musical is voor het eerst uitgebracht in de bioscoop - en met succes. De Disneyfilm rond het basketbalteam de Wildcats kwam binnen op de eerste plaats in de Amerikaanse box office.

Delen op facebook

Na twee succesvolle televisiefilms en recordbrekende DVD-verkopen wordt High School Musical 3 eerst in de bioscoop uitgebracht. In Nederland wordt de film pas 10 december uitgebracht. In de VS was de film met een opbrengst van 40 miljoen dollar de meest succesvolle film van het afgelopen weekend.

Op nummer twee stond ook een vervolgfilm, maar van een totaal ander kaliber. De sadistische horrorfilm Saw V deed het bijzonder goed met een weekendopbrengst van 30,5 miljoen dollar. De Saw-serie is hard op weg om de meest succesvolle horror filmreeks te worden na Friday the 13th.

De derde nieuwkomer in de box office was het misdaaddrama Pride and Glory met Edward Norton en Colin Farrell. De film kwam binnen op een vijfde plaats.

De verfilming van de game Max Payne werd van de eerste plaats gestoten en bleef hangen op de derde plaats, gevolgd door de komedie Beverly Hills Chihuahua.

Weekend box office VS
1. High School Musical 3
2. Saw V
3. Max Payne
4. Beverly Hills Chihuahua
5. Pride and Glory
6. The Secret Life of Bees
7. W.
8. Eagle Eye
9. Body of Lies
10. Quarantine


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.