compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Will Smith komt niet naar Oscaruitreiking

Will Smith komt niet naar Oscaruitreiking

22-3-2003 Will Smith blijft wegens de oorlog in Irak zondagavond weg bij de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen. Dit heeft de BBC vrijdag gemeld.

Delen op facebook

De Amerikaanse acteur, die een van de Oscars zou uitreiken, had volgens een van zijn medewerkers in de gegeven omstandigheden geen zin om het gala bij te wonen.

Door de oorlog zal de uitreiking een soberder karakter hebben dan normaal. Bovendien staat nog niet vast of de televisiezender ABC de uitreiking integraal uitzendt. Het station beslist vrijdag of het de uitzending steeds onderbreekt om het laatste nieuws over de oorlog door te geven. Ook wordt, in kringen van de organiserende Academie, niet uitgesloten dat de bijeenkomst wordt verschoven, als de ontwikkelingen in Irak daartoe nopen.

Eerder al lieten andere genomineerden weten uit protest tegen de oorlog niet bij de uitreiking aanwezig te zijn, zoals acteur Daniel Day-Lewis (Gangs Of New York) en de Spaanse regisseur Pedro Almodovar (genomineerd voor zijn Hable con Ella) blijft liever thuis.

Actrice Nicole Kidman, die een grote kans maakt op een beeldje voor haar vertolking van Virginia Woolf in de film The Hours betwistte dinsdag zelfs in het openbaar of de uitreiking wel door zou moeten gaan. Slechts drie keer eerder werd een Oscaruitreiking enkele dagen uitgesteld: in 1981 (na een aanslag op president Reagan), in 1968, toen Martin Luther King was vermoord, en in 1938, toen een grote overstroming Los Angeles trof.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.