Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Winnaar César grootste concurrent voor De Tweeling

Winnaar César grootste concurrent voor De Tweeling

28-2-2004 LOS ANGELES - De makers van de film 'De Tweeling' denken dat de Canadese film 'Les Invasions Barbares' de grootste concurrent is om zondag een Oscar in de wacht te slepen. Samen met drie andere producties zijn zij genomineerd in de categorie 'beste niet-Engelstalige film'.

Regisseur Ben Sombogaart van De Tweeling vermoedt dat de strijd zich tussen zijn en de Canadese film Les Invasions Barbares zal afspelen. Sombogaart denkt dat, omdat die film onder meer over de aanslagen op het WTC-gebouw in New York gaat, een onderwerp dat de Amerikanen nog steeds flink bezighoudt. De Frans-Canadese coproductie was dit jaar - met de prijzen voor beste film, productie en scenario - de grote winnaar van de Césars (de Franse 'Oscars').

De 76e Oscaruitreiking heeft zondagavond plaats. Sombogaart, hoofdrolspeelster Thekla Reuten, scenariste Marieke van der Pol, producenten Anton Smit en Hanneke Niens arriveerden vrijdagochtend in Los Angeles, waar de Nederlandse afvaardiging de ceremonie bij zal wonen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.