compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Yannick van de Velde genomineerd voor Jeugdoscar

Yannick van de Velde genomineerd voor Jeugdoscar

Voor het eerst nominatie voor een Nederlandse acteur

22-3-2005 LOS ANGELES - Yannick van de Velde is voor zijn rol in de speelfilm In Oranje genomineerd voor een Young Artist Award, de Oscar voor jonge acteurs. Bekende namen die hem reeds voorgingen zijn onder andere Reese Witherspoon, Christina Ricci, Leonardo DiCaprio, Elijah Wood en Thora Birch.

Delen op facebook

Het is voor het eerst dat de prijs ook aan internationale jonge acteurs wordt uitgereikt. Yannick bevindt zich in het gezelschap van onder andere Dakota Fanning (voor Man on Fire) en Jamie Bell (voor Undertow). De ceremonie vindt plaats op 30 april in Hollywood. Dit jaar is de 26ste editie van de Young Artist Awards.
In Oranje is in Nederland bekroond met de Gouden Film. Ook op internationale festivals is In Oranje in de prijzen gevallen; onder andere in Hamburg en in Brugge kreeg de film de kinderjury-prijs.
In Oranje vertelt het verhaal van Remco, een 12-jarig fanatiek voetbaltalentje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands Elftal. Zijn vader Erik (Thomas Acda) is minstens net zo fanatiek in het coachen van Remco. Wanneer Erik plotseling sterft, stort Remco's wereld in en heeft hij zelfs geen zin meer om te voetballen. Zijn Surinaamse voetbalvriendje Winston vraagt z'n oma om hulp, maar dan raakt Remco geblesseerd. Van de dokter mag hij nooit meer voetballen.
De remake-rechten van In Oranje zijn inmiddels aan verschillende landen verkocht. Yannick van de Velde is ook te zien in Floris.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.