compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Cold Pursuit
MENU
Home > Filmnieuws > Zanger Youssou N'Dour te gast bij IDFA

Zanger Youssou N'Dour te gast bij IDFA

Senegalese zanger te zien in documentaire over album 'Egypt'

17-11-2008 De Senegalese zanger Youssou N'Dour is als speciale gast aanwezig tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA), dat op 20 november opent in Tuschinski in Amsterdam.

Delen op facebook

Aanleiding van zijn bezoek is de film Youssou Ndour: I Bring What I Love van Elizabeth Chai Vasarhelyi. De film is opgenomen in het competitieprogramma First Appearance. Na de film geven N'dour en zijn band op uitnodiging van IDFA en Stichting DOEN een optreden.

De film Youssou Ndour: I Bring What I Love gaat over de totstandkoming van de cd Egypt waarop hij zingt over zijn liefde voor de islam. Het album kwam in 2004 uit, op een moment dat de islam in de Westerse wereld in een slecht daglicht stond. In Senegal werd de zanger juist bekritiseerd omdat hij niet religieus genoeg zou zijn en volgens conservatieve geestelijken was het album heiligschennis. Met N'dour als gids laat de film zien uit welke spirituele en muzikale bronnen Egypt ontstond en
wat de zanger nou echt aan zijn publiek probeerde over te brengen.

IDFA vertoont de documentaire van Elizabeth Chai Vasarhelyi eenmalig op zondag 23 november in Pathé Tuschinski Amsterdam om 15.15 uur. Aansluitend aan de vertoning treedt N'dour met zijn band op. Zondagavond zijn de regisseur en Youssou N'dour te gast in de dagelijkse talkshow in Escape, van 19.30 tot 20.30 uur, om over de documentaire te praten.

De film wordt 15 januari door Cinemien in de landelijke theaters uitgebracht. De 21ste editie van het IDFA start op donderdag 20 november en duurt tot 30 november.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.