compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zeg 'ns AAA in de bioscoop

Zeg 'ns AAA in de bioscoop

Script nagenoeg af

6-10-2005 AMSTERDAM - Zeg 'ns AAA, de populaire televisieserie uit de jaren '80 werd al eerder naar het theater vertaald. Nu wordt gewerkt aan de filmversie, dat meldt de Telegraaf.

Delen op facebook

Chiem van Houweninge, bedenker van de televisieserie, is bijna klaar met het script. De financiering is nog niet helemaal rond en daarom houdt de scriptschijver de precieze verhaallijn van de film nog even geheim. Van Houweninge wil de film alleen maken met de originele spelers uit de televisieserie, maar nog niet iedereen is hievoor benaderd. De cast bestond o.m. uit Carry Tefsen, Sjoukje Hooymaayer, Manfred de Graaf, Kiki Classen en John Leddy.

Zeg 'ns AAA was dertien jaar lang op de Nederlandse televisie te zien. In totaal werden 212 afleveringen opgenomen. in 2003 was de toneelverie van de serie in de Nederlandse theaters te zien.

Volgens van Houweninge zijn de plannen in een vergevorderd stadium. Wie de regie op zich gaat nemen is nog niet bekend. Van Houweninge schreef de afgelopen jaren scripts voor de Duitse televisieseries 'Tatort' en 'Schimanski'. In Nederland was hij als schrijver betrokken bij de series 'Bergen Binnen' en 'Luifel & Luifel'.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.