compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zesde editie 'Ciné Premières' begonnen

Zesde editie 'Ciné Premières' begonnen

6-11-2002 Vandaag begint de zesde editie van Ciné Premières, het festival van de Franse film. Het festival wordt behalve in Groningen, gehouden in zes andere steden in Nederland en geeft een overzicht van de Franstalige cinema van de afgelopen twee jaar.

Delen op facebook

Ciné Premières wordt georganiseerd door het Centre Culturel Français, in samenwerking met Images te Groningen. Ook zijn er films te zien in Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen.

Dit jaar opent het festival met de film Chaos van Coline Serreau, die in 2002 was genomineerd voor de César (de Franse Oscar) voor de beste film. De films komen niet alleen uit Frankrijk, maar ook uit andere Franstalige gebieden zoals België en Canada. Er is werk te zien van bekende filmmakers als Robert Guédigain en Nicole Garcia, maar nieuwe regisseurs komen aan bod.

Er zijn in totaal 28 hoofdfilms geprogrammeerd, waarvan de meeste vooraf worden gegaan door bijpassende of juist contrasterende korte films. Traditiegetrouw zullen er dit jaar ook weer een aantal regisseurs en acteurs worden uitgenodigd.

Kijk voor het volledige festivalprogramma op de website van Ciné Premières. De tijden van de vertoonde films vind je ook in de stadsagenda's van de betreffende steden op deze site.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.