compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zomer on-demand in het filmhuis

Zomer on-demand in het filmhuis

1-6-2015 Aankomende donderdag komt de film Zomer met Sigrid ten Napel uit. Naast een reguliere release is de film tegelijkertijd on-demand te zien.

Delen op facebook
Zomer on-demand in het filmhuis

Zomer on-demand in het filmhuis

Op de websites van zeven filmhuizen is de film straks te streamen. Deze manier van een film aanbieden is een test van de distribiteur waar mee gekeken wordt of de Nederlandse arthouse film een groter publiek kan trekken. De meeste Nederlandse arthouse films verdwijnen vrij snel uit de bioscoop terwijl ze zeker de moeite waard zijn.

De filmhuizen die meedoen aan de test zijn Louis Hartlooper Complex in Utrecht, de Chassé Cinema in Breda, Filmhuis Den Haag, de Verkadefabriek in Den Bosch en De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Zomer gaat over de stille tiener Anne. Zij wil niets liever dan het kleine dorpje waar ze woont verlaten. Maar niemand komt ooit weg uit het gehucht en iedereen eindigt op de een of andere manier met een baantje bij de enorme energiecentrale. Tijdens een uitzonderlijk hete zomer komt er ineens een nieuweling in het dorp wonen: de stoere Lena. Anne's zomer ziet er plots een stuk interessanter uit.

Sigrid ten Napel werd voor haar rol genomineerd voor een Gouden Kalf.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.