Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Zomers weer houdt bezoekers weg bij 'Interview'

Zomers weer houdt bezoekers weg bij 'Interview'

3-6-2003 Nog geen duizend mensen hebben in het openingsweekeinde de veelbesproken nieuwe Nederlandse speelfilm 'Interview' van regisseur Theo van Gogh gezien. Dat meldde distributeur Shooting Star dinsdag.

Volgens een woordvoerder komt dit door het extreem goede weer. 'Alle bezoekcijfers van afgelopen weekeinde vallen tegen', zegt een woordvoerder namens de distributeur. 'De doelstelling was niet verschrikkelijk ambitieus, maar lag inderdaad hoger. We wachten rustig het volgende weekeinde af.'

Interview gaat over het psychologisch machtsspel dat ontstaat in een vraaggesprek tussen het soapsterretje Katja (gespeeld door Katja Schuurman) en een arrogante journalist (door acteur Pierre Bokma). De lowbudget productie draait in negen filmhuizen. De film is in vijf nachten opgenomen en kostte 100.000 euro.

Ook andere films zagen hun bezoekcijfers teruglopen als gevolg van het zonnige weer van de afgelopen dagen. The Matrix Reloaded was met ruim 100.000 bezoekers de best bezochte film van het afgelopen weekeinde, gevolgd door de premièrefilm How to Lose a Guy in 10 Days die ruim 36.000 liefhebbers mocht ontvangen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.