compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zware straf op kopiëren van film in bios

Zware straf op kopiëren van film in bios

29-9-2004 WASHINGTON - Wie in Amerika betrapt wordt op het kopiëren van een film in de bioscoop - dat kan met een videocamera - kan binnenkort een gevangenisstraf van drie jaar krijgen. Dat is vastgelegd in een wet tegen piraterij die het Huis van Afgevaardigden heeft aangenomen.

Delen op facebook

Wie een tweede maal wordt gesnapt, kan het dubbele krijgen. De wet, die nog door de Senaat moet, maakt het voor de Amerikaanse justitie ook eenvoudiger om internetgebruikers te vervolgen die in strijd met de wet grote hoeveelheden muziek en andere onder het auteursrecht vallende zaken distribueren.

De voorzitter van de commissie voor Justitie, F. James Sensenbrenner, zei tegen Amerikaanse media dat onder de Amerikaanse jeugd het idee wijdverspreid is dat schending van het auteursrecht òf iets acceptabels is òf een vergrijp met een geringe pakkans.

De film- en muziekindustrie is ingenomen met de nieuwe wet. ''Digitale filmpiraterij is een bedreiging voor elke Amerikaanse filmmaker'', zei voorzitter Dan Glickman van de filmproducentenorganisatie MPAA.

De verwachting is dat de Senaat het ontwerp volgende week behandelt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.