compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Mo'Nique

Mo'Nique

Mo'Nique: films

 
Biografie van Mo'Nique
Mo'Nique in Precious
Mo'Nique in Precious
Mo'Nique is de jongste van vier kinderen. Haar ouders zijn Steven Imes Jr. en Alice Imes. Ze haalde haar middelbare schooldiploma aan de Milford Mill High School in Baltimore County en heeft gestudeerd aan de Morgan State University.

Ze maakte furore in de televisieserie "The Parkers" (1999-2004) terwijl ze tegelijkertijd als stand-up commedian optrad. Haar filmrollen waren onder andere "Phat Girlz" (2006) en "Welcome Home Roscoe Jenkins" (2008).

Mo'Nique is twee keer getrouwd geweest voor haar huidige huwelijk met Sidney Hicks. Ze heeft een tweeling Jonathan en David, en een zoon Shalon genaamd.

"The Mo'Nique Show" was een radioprogramma voor Radio 1 dat ze maakte van 2008 tot 2009, tot ze besloot zich helemaal op film, televisie en comedy te gaan richten.

Sinds 2009 presenteert ze "The Mo'Nique Show", een praatprogramma. In 2010 won Mo'Nique de Oscar voor de film Precious. Ze is de vierde Afrikaans Amerikaanse actrice die een Oscar won. Ze won niet alleen een Oscar voor haar rol in de film, maar ook andere prijzen zoals een Golden Globe en een BAFTA Award.
Trivia over Mo'Nique
Voordat ze beroemd werd werkte Mo'Nique in een erotisch getinte callcenter.

Mo'Nique schreef het boek "Skinny Women Are Evil: Notes of a Big Girl in a Small-Minded World". Ze bracht ook een kookboek uit in 2006 genaamd "Skinny Cooks Can't Be Trusted".
Laatste filmnieuws
Mo'Nique Feiten
acteur, stemacteur
Geboren 11-12-1967
Mo'Nique werd bekend door de televisieserie "The Parkers" en trad op als stand-up comedian. In 2010 won ze een Oscar voor de film Precious.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
136 films in Amsterdam deze week
136 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:50 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl