compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Dan Karaty

Dan Karaty

Dan Karaty: films, nieuws

 

Biografie van Dan Karaty

Dan Karaty is een Amerikaanse persoonlijkheid, danser en choreograaf. Karaty begon zijn carrière als musicalster, maar besloot later om choreograaf te worden. Hij werd beroemd met de choreografie voor "Pink", Justin Timberlake, Jessica Simpson, "Usher" en Kylie Minogue.

Daniel Quinten Karaty werd vlakbij New York geboren. Het dansen heeft hij niet van een vreemde want zijn ouders Tom en Jane Karaty waren beiden actief op Broadway.

Dan Karaty studeerde in 1999 af op New York University met een journalistiek diploma. Hij maakte zijn acteerdebuut in de musical Footlose toen hij in het derde jaar van zijn studie zat. Niet veel later danste Karaty met Britney Spears tijdens de MTV Video Music Awards en de Billboard Awards.

Na zijn schooltijd ging hij met zijn vriend Wade Robson naar Hollywood om te werken met Britney Spears en *NSYNC. Daarna ging hij solo verder en deed hij de choreografie van 'Irresistible' en 'Little Bit' van Jessica Simpson. Verder werkte hij deze periode met Kylie Minogue, Justin Timberlake en "Usher".

Dan Karaty was ook actief met reclames. Hij choreografeerde of speelde in iPod, Dance Central 2 en Xbox Kinect reclames.

In Nederland is Dan Karaty bekend als jurylid van diverse talentenjachten in de Verenigde Staten, Nederland en België. In Nederland en België is hij jurylid van de tv-programma's Holland's Got Talent, So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.

Karaty is getrouwd met Natasha Karaty en samen hebben ze twee kinderen. Quinn Vanessa Karaty werd geboren in 2011 en in 2013 werd hun zoontje Daniël Thomas Karaty geboren.

Trivia over Dan Karaty

In 2013 ging hij iets nieuws proberen in zijn carrière. Hij speelde een hoofdrol in de Nederlandse romantische komedie Soof.

Dan Karaty In het nieuws

Dan Karaty (c) Arjo Frank

Dan Karaty maakt Amerikaanse versie Soof

1-12-2016 Dan Karaty heeft bekend gemaakt dat hij een Amerikaanse versie van Soof gaat produceren. Het dansende jurylid speelt zelf een rol in zowel Soof als Soof 2.

Dan Karaty terug in Soof 2

28-3-2014 Enige tijd geleden werd bekend dat er vervolg wordt gemaakt op de succesvolle film Soof. Nu is bekend geworden dat choreograaf Dan Karaty ook in het vervolg te zien zal zijn.

Foto uit Bro's Before Ho's, (c) Independent Films

NFF gaat strenger controleren

Soof eindelijk 100.000 bezoekers

18-12-2013 Vorige week ontstond er veel ophef over het feit dat Soof en Bro's Before Ho's beiden te vroeg een Gouden Film ontvingen. De redactie van BiosAgenda sprak met het Nederlands Film Festival (NFF) over deze opvallende gebeurtenissen.

Speelweek 50: deze week in première

11-12-2013 Pak de winterjas maar van de kapstok want het is tijd voor nieuwe films in de bioscopen. Vandaag hebben vijf films hun aftrap in de Nederlandse en morgen ook nog eens zeven. De film van de week is Soof.

Jan Kooijman (c) Arjo Frank

MovieBit: Jan Kooijman over Euvgenia

12-8-2013 Dit jaar verschijnt Soof, een film waarin Dan Karaty een rol speelt. Eerder zagen we Jan Kooijman al in Verliefd op Ibiza. Is Euvgenia Parakhina de volgende danser die we in een speelfilm gaan zien? Jan Kooijman geeft het antwoord.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Dan Karaty Feiten

Dan Karakty tijdens opnamens van Soof© Aldo Paula
acteur
Geboren 1-10-1976
Dan Quinten Karaty is een Amerikaanse persoonlijkheid, danser en choreograaf. Hij begon met dansen maar wierf bekendheid als choreograaf van diverse wereldsterren. In Nederland is hij bekend als jurylid van meerdere talentenjachten.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+