compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Al Pacino

Al Pacino

Al Pacino: films, nieuws

 

Biografie van Al Pacino

Toen hij nog jong was herhaalde Al Pacino vaak stukken films die had gezien. Hij was ongemotiveerd voor school en richtte zich dan ook met name op het acteren. Het begin van zijn carrière verliep niet voorspoedig, maar in 1966 kwam hij in contact met Lee Strasberg die hem een succesvol acteur maakte.

In 1969 kreeg Pacino zijn eerste echte filmrol in "Me, Natalie". Drie jaar later speelde hij in het eerste deel van de trilogie The Godfather. Zijn vertolking van 'Michael Corleone' maakte hem tot een legendarisch acteur. Ook de maffiathriller Scarface (1983) verwerd tot een ware filmklassieker.

Ook in de jaren negentig en daarna speelde Pacino in bekende en minder bekende films. Waar hij voor zijn acteerwerk in The Godfather slechts een genomineerd werd, werd hij in 1992 beloond met een Oscar voor zijn hoofdrol in Scent Of A Woman (1992).

In 2007 is Pacino opnieuw in twee films te bewonderen: als 'Jack Gramm' in 88 Minutes en als 'Willie Bank' in Ocean's Thirteen.

Trivia over Al Pacino

Al Pacino is een van de weinige Hollywoodsterren die nooit trouwde.

Al Pacino In het nieuws

De prijs waar het allemaal om draait.

Golden Globes 2016 nominaties bekend

10-12-2015 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van The Golden Globes: een van de belangrijkste film- en TV-prijzen die er zijn. Vooral Carol heeft veel nominaties.

Speelweek 26: nu in de bioscoop

24-6-2015 Het is officieel zomer maar er komen nog steeds hartstikke veel films uit. Deze week zijn het er negen en de film van de week is Code M.

'Alles behalve goedkoop'

9-3-2015 Afgelopen zondag won Julianne Moore een Oscar voor haar rol in Still Alice. Onze correspondent in New York zag de film en schreef deze review.

Pacino in gesprek met Marvel

10-12-2014 Al Pacino zal wellicht in een Marvelfilm gaan spelen. In een podcast met Happy Sad Confused, vertelde de acteur dat hij in gesprek was geweest met Marvel topman Kevin Feige over een mogelijke rol. Om welke rol het gaat, is voorlopig nog niets bekend.

Al Pacino als Scarface

Regisseur voor Scarface reboot

24-3-2014 Er is een regisseur gevonden voor de reboot van Scarface. Pablo Larraín, die eerder de film No maakte, is ingehuurd om de klus te klaren.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Al Pacino Feiten

Al Pacino in The Son of No One
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 25-4-1940
Al Pacino acteert sinds 1968 in talloze grote films en is daarmee een van de grootste acteurs allertijden. Legendarische films waarin hij de hoofdrol had zijn The Godfather en Scarface.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

61 films in Arnhem deze week

61 films in Arnhem deze week61 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl