compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Christopher Walken

Christopher Walken

Christopher Walken: films, nieuws

 

Biografie van Christopher Walken

Christopher Walken in Wild Mountain Thyme
Christopher Walken in Wild Mountain Thyme
Christopher Walkens moeder had altijd al de droom dat een van haar zoons het tot ster zou schoppen. Dit stimuleerde Walken om dans- en toneellessen te nemen en om audities te doen. Aanvankelijk leidde dit tot enkele kleine rollen in televisieseries.

Zijn doorbraak kwam in 1969 toen hij een rol kreeg in de film "Me and My Brother". Kort daarna verscheen hij in "The Anderson Tapes" (1971) naast Sean Connery. In 1977 werd hij gevraagd voor de film Annie Hall geregiseerd door Woody Allen en speelde hij de suicidale broer van Annie Hall.

The Deer Hunter uit 1978 vormt een van de hoogtepunten uit de carrière van Walken. Hij speelde hierin naast onder meer Robert De Niro en werd beloond met een Oscar.

In de jaren tachtig en negentig speelde Christopher Walken nog in diverse legendarische films als A View to a Kill (1985) en Pulp Fiction (1994). Meer recentelijk speelde hij in de blockbusters Catch Me If You Can (2002) en Click (2006).

Trivia over Christopher Walken

Aanvankelijk dacht Walken een danser te worden, maar stapte later over op acteren.

Christopher Walken In het nieuws

Speelweek 18: deze week in première

1-5-2013 Koninginnedag zit erop: we kunnen ons weer bezig houden met films! Er komen morgen zeven nieuwe films uit. Hannah Arendt is de film van de week.

Speelweek 13: deze week in première

27-3-2013 Deze week is het een overvolle speelweek: maar liefst tien speelfilms! De film van de week is 21 and Over.

Colin Farrell in In Bruges

Rockwell, Rourke, Walken en Farrell samen in een komedie

12-5-2011 Sam Rockwell, Christopher Walken, Mickey Rourke en Colin Farrell gaan samen in een komedie spelen die Seven Psychopaths moet gaan heten. De komedie wordt geregisseerd door Martin McDonagh, die eerder In Bruges maakte.

Chicago wint zes Oscars, Beste Film

Michael Moore uitgejouwd, Eminem wint een Oscar

24-3-2003 De filmmusical 'Chicago' heeft de zes topprijzen in de wacht gesleept, waaronder die voor Beste Film, tijdens de sobere Academy Awards-ceremonie in Hollywood.

Laatste filmnieuws

Christopher Walken Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 31-3-1943
Christopher Walken is een Oscar-winnende acteur uit de VS. Hij is onder meer bekend van films als "The Anderson Tapes", Annie Hall en Pulp Fiction en meer recentelijk Catch Me If You Can (2002) en Click (2006).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+