compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ellen Page

Ellen Page

Ellen Page: films, nieuws

 

Biografie van Ellen Page

Ellen Page begon haar carrière als actrice op tienjarige leeftijd toen ze speelde in de televisiefilm "Pit Pony". Dit leverde haar later enkele kleine filmrollen in Canadese films en televisieseries op. Toen ze zestien was, werd ze gecast voor de bioscoopfilm "Mouth to Mouth" (2005). Dit betekende haar doorbraak en maakte haar in de jaren erna tot gevestigde actrice.

Page speelde onder andere in Hard Candy (2005), X-Men: The Last Stand en "An American Crime" (2007). In de film Juno die vanaf februari 2008 in de Nederlandse bioscopen is te zien speelt ze de hoofdrol van een meisje dat ongewenst zwanger wordt. De film werd voor maar liefst vier Oscars genomineerd waaronder een voor de rol van Ellen Page.

Trivia over Ellen Page

Is fan van Kate Winslet.

Ellen Page moest haar hoofd kaalscheren voor haar rol in "Mouth to Mouth".

Ellen Page In het nieuws

(c) September film

Freeheld recensie

'Verhaal verdient betere film'

18-5-2016 Een cast bestaande uit Julianne Moore, Ellen Page en Steve Carell in een film met een belangrijk thema. Dat moet wel een goede film opleveren toch?

Deze week in première: speelweek 34

22-8-2012 Het is woensdag en dan weet je wat er gaat gebeuren: het wekelijkse première overzicht! Vanaf morgen zijn er vijf nieuwe films in de bioscoop te zien.

Johnny Depp wint twee MTV Movie Awards

Transformers verkozen tot beste film

2-6-2008 Ondanks de grote brand, die een aantal sets van Universal Studio en de populaire King Kong-attractie verwoeste, kon de uitreiking van de MTV Movie Awards in het nabijgelegen Gibson Amphitheater gewoon doorgang vinden.

No Country for Old Men wint Academy Awards

Vier Oscars voor gebroeders Coen

26-2-2008 No Country for Old Men geregisseerd door de broers Joel en Ethan Coen is de grote winnaar van de Academy Awards 2008. De film sleepte vier Oscars in de wacht in de categorieën 'Beste film', 'Beste regie', 'Beste bewerkte scenario' en 'Beste mannelijke bijrol'. De Oscars voor beste acteur en actrice in een hoofdrol gingen naar Daniel Day-Lewis in There Will Be Blood en Marion Cotillard in La vie en rose.

Oscar-nominaties bekendgemaakt

No Country for Old Men en There Will Be Blood vaakst genomineerd

22-1-2008 Bij de Golden Globes en de BAFTA-Awards wist Atonement de boventoon te voeren. Bij de Oscarnominaties moest het oorlogsdrama genoegen nemen met zeven nominaties, waar No Country for Old Men en There Will Be Blood acht keer genomineerd werden.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Ellen Page Feiten

acteur, producent
Geboren 21-4-1987
Ellen Page werd al zeer jong tot grote actrice in Hollywood. Haar grote doorbraak kwam met "Mouth to Mouth". In 2008 was ze te zien in de hoofdrol van Juno waarvoor ze werd genomineerd voor de Oscar van beste vrouwlijke hoofdrol.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

88 films in Eindhoven deze week

88 films in Eindhoven deze week88 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl