compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Joram Lürsen

Joram Lürsen

Joram Lürsen: films, nieuws

 

Biografie van Joram Lürsen

Joram Lrsen studeerde in 1990 af aan de Amsterdamse Filmacademie in de vakken regie, productie en montage.

Hij werkte mee aan succesvolle televiesieseries als Flodder, Baantjer, Blauw Blauw, Jules Unlimited, Ko de Boswachter Show en All Stars. Daarnaast regisseerde Lrsen de jeugdfilms Otje en Mijn Franse Tante Gazeuse. De afgelopen jaren brak Lrsen door met de bioscoopfilm In Oranje en de VARA-serie Vuurzee.

In 2007 regisseerd hij de door Kim van Kooten geregisseerde romantische komedie Alles is liefde. Voor deze film werkte hij onder andere samen met Carice van Houten, Paul de Leeuw, Marc-Marie Huijbregts, Chantal Janzen, Daan Schuurmans, Ruben van der Meer, Wendy Van Dijk en Valerio Zeno.

Trivia over Joram Lürsen

Joram Lrsens eindexamenfilm "De finales", naar een scenario van Frank Ketelaar, won de Cannon Award en de L.L. Jordaanprijs. Daarnaast kreeg de film een Mention de Qualit bij de Csars, de Franse filmprijzen.

Joram Lürsen In het nieuws

Joram Lürsen en partner Anne-May de Lijser, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Joram Lrsen maakt cast nieuwe film bekend

Array

18-3-2016 Joram Lürsen heeft zijn nieuwe film aangekondigd: Het Verlangen. De hoofdrol van de film, geschreven door Frank Ketelaar, wordt gespeeld door Chantal Janzen.

Gijs Scholten van Aschat (c) Arjo Frank

Cast bekend voor Publieke Werken

Array

26-5-2014 Vandaag is de cast bekend gemaakt van de verfilming van Publieke Werken, naar het boek van Thomas Rosenboom. Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen zullen in de film te zien zijn.

Joram Lrsen verfilmd Publieke Werken

Array

16-4-2013 Het historische drama Publieke Werken van Thomas Rosenboom wordt verfilmd. De regisseur van deze productie is Joram Lrsen die we kennen van Alles is familie en Dolfje Weerwolfje.

De diepte in

Filmsetbezoek Alles is Familie

19-11-2012 Deze week gaat de film Alles is familie in premire. BiosAgenda nam tijdens de opnames op een druiligere dag een kijkje op de set. We spraken daar met Carice van Houten, Thijs Römer en regisseur Joram Lürsen.

MovieBits: Alles is Familie

Array

29-12-2011 BiosAgenda.nl sprak regisseur Joram Lrsen over Alles is familie, het vervolg op de succesvolle Nederlandse romantische comedy Alles is liefde.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Joram Lürsen Feiten

producent, regisseur
Geboren 1963
Joram Lrsen werkte mee aan succesvolle televiesieseries als Flodder en Baantjer; regisseerde de jeugdfilms Otje en "Mijn Franse tante Gazeuze" en brak door met In Oranje en Alles is liefde.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Groningen deze week

64 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 21:35 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl