compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Joram Lürsen

Joram Lürsen

Joram Lürsen: films, nieuws

 

Biografie van Joram Lürsen

Joram Lürsen studeerde in 1990 af aan de Amsterdamse Filmacademie in de vakken regie, productie en montage.

Hij werkte mee aan succesvolle televiesieseries als Flodder, Baantjer, Blauw Blauw, Jules Unlimited, Ko de Boswachter Show en All Stars. Daarnaast regisseerde Lürsen de jeugdfilms Otje en Mijn Franse Tante Gazeuse. De afgelopen jaren brak Lürsen door met de bioscoopfilm In Oranje en de VARA-serie Vuurzee.

In 2007 regisseerd hij de door Kim van Kooten geregisseerde romantische komedie Alles is liefde. Voor deze film werkte hij onder andere samen met Carice van Houten, Paul de Leeuw, Marc-Marie Huijbregts, Chantal Janzen, Daan Schuurmans, Ruben van der Meer, Wendy Van Dijk en Valerio Zeno.

Trivia over Joram Lürsen

Joram Lürsens eindexamenfilm "De finales", naar een scenario van Frank Ketelaar, won de Cannon Award en de L.L. Jordaanprijs. Daarnaast kreeg de film een Mention de Qualité bij de Césars, de Franse filmprijzen.

Joram Lürsen In het nieuws

V.l.n.r. directeur Nederlands Film Festival Hein Barnhoorn, producent Sytze van der Laan, Aad van Hall, hoofdrolspeler Barry Atsma en regisseur Joram Lürsen. Credit: Arjo Frank

Gouden Film Bankier van het Verzet

Meer dan 100.000 bezoekers naar verzetsfilm

18-3-2018 Het Nederlandse oorlogsdrama Bankier van het Verzet heeft in tien dagen meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Hiermee wint de verzetsfilm van Joram Lürsen de Gouden Film-status.

Het Verlangen recensie

'Verspilling van talent'

22-3-2017 Het Verlangen, de nieuwe film van Joram Lürsen, heeft alle ingrediënten om een goede film te zijn: helaas maakt de film het op bijna geen enkel vlak waar.

Cast Het Verlangen ( Jochem ten Haaf, Cynthia Abma, Matteo van der Grijn, Jelka van Houten, Gijs Naber, Anne-Wil Blankers, Chantal Janzen, Peter Bolhuis, Alex Klaasen, Frank Ketelaar, Joram Lursen / J

Première Het Verlangen in foto's

15-3-2017 Deze week was de feestelijke première van Het Verlangen, de nieuwe komedie van Joram Lürsen. Onze fotograaf was erbij om iedereen op de foto te zetten.

Joram Lürsen en partner Anne-May de Lijser, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Joram Lürsen maakt cast nieuwe film bekend

18-3-2016 Joram Lürsen heeft zijn nieuwe film aangekondigd: Het Verlangen. De hoofdrol van de film, geschreven door Frank Ketelaar, wordt gespeeld door Chantal Janzen.

(c) We Want Cinema

NFF blog #1: Opening van het festival

27-9-2014 Het Nederlands Film Festival is momenteel in volle gang. Onze vrienden van We Want Cinema houden een blog bij over hun belevenissen op het festival. Dit is het eerste deel in hun blog serie.

<  123456  >
Laatste filmnieuws

Joram Lürsen Feiten

producent, regisseur
Geboren 1963
Joram Lürsen werkte mee aan succesvolle televiesieseries als Flodder en Baantjer; regisseerde de jeugdfilms Otje en "Mijn Franse tante Gazeuze" en brak door met In Oranje en Alles is liefde.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

68 films in Nijmegen deze week

68 films in Nijmegen deze week68 films zijn te zien in Nijmegen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl