compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham Clinton: films

 

Biografie van Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham groeide op in Park Ridge, Illinois. Ze studeerde aan Wellesley College en rechten aan Yale University. Ze trouwde met Bill Clinton, die ze aan Yale had leren kennen en verhuisde met hem naar Arkansas.

Daar richtte ze zich op een carrière als advocate. Het politieke leven van haar man zorgde ervoor dat ze zich steeds meer ging profileren als de vrouw aan zijn zijde, zeker toen Bill werd verkozen tot de 42ste president van de Verenigde Staten. Tijdens zijn regeerperiode stond Hillary aan het hoofd van een werkgroep die als doel had om het zorgverzekeringsstelsel te hervormen. Dit mislukte uiteindelijk door politieke weerstand.

Hillary baarde opzien door haar houding naar aanleiding van de affaire die haar man had met Monica Lewinsky. Ze is altijd pal achter haar man blijven staan. Aan het eind van Bill's regeerperiode stelde Hillary zich verkiesbaar voor de senaat. Ze werd in 200 gekozen en in 2006 herkozen.

In 2008 stelde ze zich verkiesbaar als kandidaat voor het presidentschap namens de democratische partij, waarmee ze de eerste vrouwelijke Amerikaanse president zou kunnen worden. In een ongekend felle verkiezing om het kandidaatschap nam ze het op tegen Barrack Obama. De twee gingen gelijk op, totdat in juni bleek dat Obama niet meer kon verliezen.
Laatste filmnieuws

Hillary Rodham Clinton Feiten

acteur
Geboren 26-10-1947
Hillary Clinton is een Amerikaanse politica voor de democratische partij en echtgenote van de voormalige president van de VS Bill Clinton. In 2008 nam ze het op tegen Barack Obama om nominatie voor het presidentschap.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Utrecht deze week

77 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl