compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Thijs Römer

Thijs Römer

Thijs Römer: films, nieuws

 

Biografie van Thijs Römer

Thijs Römer is de kleinzoon van Piet Römer, de zoon van Peter Römer, de broer van Nienke Römer en de neef van Paul Römer. Zijn halve familie is actief binnen de televisie- en filmwereld en alsof dat nog niet genoeg is, is Römer ook nog getrouwd met Katja Schuurman.

Römer is vooral bekend geworden door zijn rollen in enkele films en televisieseries van Theo van Gogh. In 2005 won hij zelfs een Gouden Kalf voor zijn rol als fotojournalist in Van Gogh's 06-05 de film. Andere films van Van Gogh waar Römer aan meewerkte zijn Cool! (2004) en Ter ziele (2005).

Films waar Römer de afgelopen jaren in verscheen, zijn Afblijven (2006), de verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee, en Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi (2007), waarin hij samenwerkt met zijn vrouw Katja.

Daarnaast was Römer te zien in de tv-series 'Najib en Julia', als Floris, en in Van Gogh's 'Medea', eveneens met Katja, en speelde hij diverse gastrollen in series als 'Meiden van de Wit' en 'Grijpstra & de Gier'. In 2008 maakte hij zijn regiedebuut met Het Wapen van Geldrop.

Trivia over Thijs Römer

Sinds Thijs en Katje getrouwd zijn, noemen beiden zich met de dubbele achternaam Römer-Schuurman.

Thijs Römer In het nieuws

Cast 'Ja, Ik Wil!' breidt uit

15-12-2014 De nieuwe komedie van Kees van Nieuwkerk heeft onlangs invulling gekregen. De hoofrollen zullen gespeeld worden door Martijn Lakemeier, Thijs Römer, en Elise Schaap. Eerder werd bekend gemaakt dat tv-presentatrice Yvon Jaspers een belangrijke rol heeft.

Carice van Houten en Thijs Römer met hun award (c) Arjo Frank

Alles is Familie wint Rembrandt Awards

30-5-2013 Gisteravond zijn in het Ketelhuis te Amsterdam de Rembrandt Awards uitgereikt. De grote winnaar van de avond was Alles is familie.

De diepte in

Filmsetbezoek Alles is Familie

19-11-2012 Deze week gaat de film Alles is familie in première. BiosAgenda nam tijdens de opnames op een druiligere dag een kijkje op de set. We spraken daar met Carice van Houten, Thijs Römer en regisseur Joram Lürsen.

Cast Alles is Familie compleet

26-3-2012 De cast van Alles is familie is bekend gemaakt. Net als het eerste deel Alles is liefde bestaat de cast uit een groot aantal bekende acteurs. Zo zien we onder andere Thijs Römer en Georgina Verbaan in de film.

Setbezoek 'Razend'

Vijfde Carry Slee verfilming wordt een spectaculaire film

9-6-2011 BiosAgenda is op bezoek op de filmset van de verfilming van Razend, een bestseller van Carry Slee. We interviewen de hoofdrolspelers, regisseur Dave Schram, we filmen de hele crew als zij bezig zijn een scène op te nemen en krijgen een vooruitblik op de uiteindelijke scène.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Thijs Römer Feiten

acteur, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 27-7-1978
Römer is vooral bekend geworden door zijn rol in 06-05 de film. Daarnaast speelde hij o.a. in: Cool!, Afblijven en Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Utrecht deze week

79 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 161 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl