compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Victor Löw

Victor Löw

Victor Löw: films, nieuws

 
Biografie van Victor Löw
Renée Soutendijk en Victor Löw in De Flat
Renée Soutendijk en Victor Löw in De Flat
Victor Löw werd geboren te Amsterdam als Victor Löwenstein. Hij werd tot acteur opgeleid aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij op zijn 24ste afstudeerde.

Zijn eerste filmrol was een bijrolletje in De Noorderlingen van Alex van Warmerdam. Daarna speelde hij onder meer in De Flat, en in de beide Oscar-films Antonia (1995), en Karakter"" (1997).

Hierna was hij een veelgevraagd acteur, die onder meer meespeelde in "Rent a Friend" van Eddy Terstall(2000). Voor zijn rol als de crimineel Jack in Lek(2000) kreeg hij een Gouden Kalf. In 2004 speelde Löw een rolletje in Floris.

Daarnaast doet Victor Löw televisiewerk. Hij was voor het eerst op televisie te zien in Tijd van Leven (1996), en verder onder meer in 'Het jaar van opvolging' (1997). Voor zijn rol in Meedingers (1998) kreeg hij een Gouden Kalf-nominatie. Ook was hij te zien in 'Spangen'.

Veel lof oogstte Löw met zijn rollen in 'Requiem voor een zwaargewicht', 'De dood en het meisje' en 'One Flew Over The Cuckoo’s Nest' – drie voorstellingen die werden genomineerd voor de Toneel Publieksprijs.

Op televisie was hij voor een breed publiek te zien in 'Voetbalvrouwen', 'Kees & Co' en 'We gaan nog niet naar huis', in die laatste serie had hij de hoofdrol.

In 2008 speelde Löw samen met zijn geliefde Mirjam de Rooij in een regie van Porgy Franssen in het toneelstuk 'Misery', gebaseerd op het beroemde boek van Stephen King.
Victor Löw In het nieuws
Rutger Hauer (c) Arjo Frank

Volledige cast Michiel de Ruyter bekend gemaakt

9-5-2014 Momenteel zit een deel van onze redactie op een fregat bij Den Helder bij de castpresentatie van Michiel De Ruyter. Wij kunnen nu de volledige cast bekend maken!

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Victor Löw Feiten
Victor Löw
acteur
Geboren 25-8-1962
Victor Löw werd geboren te Amsterdam als Victor Löwenstein. Hij werd tot acteur opgeleid aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij op zijn 24ste afstudeerde.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
73 films in Rotterdam deze week
73 films in Rotterdam deze week73 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl