compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar: films, nieuws

 

Biografie van Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar is een Spaanse filmregisseur, -producent en scenarioschrijver. Hij is de oprichter van filmproductiebedrijf El Deseo S.A. samen met zijn broertje Agustín Almodóvar, die bijna alle films van Pedro heeft geproduceerd.

Almodóvar was geboren in Calzada de Calatrava in Spanje. Hij was geboren in een groot, arm boerengezin. Zijn vader, Antonio Almodóvar, die bijna niet kon lezen en schrijven, had al zijn hele leven als werk wijnvaten binnenhalen op een ezel. Zijn moeder, Francisca Caballero, leerde hem lezen waardoor hij brieven kon lezen voor de mensen in het dorp. Toen Pedro acht jaar was, stuurde zijn familie hem naar een religieuze kostschool in een andere stad, in de hoop dat hij op een dag priester zou worden. In tegenstelling tot zijn geboortestad, had zijn nieuwe woonplaats wél een filmtheater waar hij naartoe kon gaan.

In 1967 verhuisde hij naar Madrid om zijn droom om filmregisseur te worden na te streven.

Trivia over Pedro Almodóvar

In zijn films komen vaak thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

De regisseur heeft een sterke voorkeur voor een aantal actrices, die in veel van zijn films terugkeren. Voorbeelden zijn: Carmen Maura, Chus Lampreave en Penélope Cruz.

Pedro Almodóvar In het nieuws

Cannes maakt programma bekend

14-4-2017 Het filmfestival van Cannes, het meest prestigueze ter wereld, heeft zijn line-up bekend gemaakt. Er zijn dit jaar geen Nederlandse films geselecteerd voor de Gouden Palm competitie.

Nancy (Blake Lively) in The Shallows

Speelweek 33: nieuw in de bios!

17-8-2016 Films met een haai, een goochelaar, wapenhandelaren, premiejagers en een weduwe: dat is deze week in een notendop. De film van de week is The Shallows.

Nieuwe film Verhoeven in Cannes-competitie

14-4-2016 De nieuwe film van Paul Verhoeven, Elle, zal in de Gouden Palm competitie gaan draaien in de aankomende editie van het Cannes Film Festival. Dat is zojuist bekend gemaakt.

Speelweek 21: deze week in première

22-5-2013 Vorst in aantocht? Jazeker: het is 22 mei en het is nog steeds niet lekker warm: een mooi moment om in de bioscoop te zitten. Deze week komen er maar liefst acht nieuwe films uit: de film van de week is Fast & Furious 6.

La Piel Que Habito wint op Film By the Sea

16-9-2011 La piel que habito heeft gisteren op Film By the Sea de MovieSquad award gewonnen. Deze prijs werd toegekend door de jongerenjury. De film van Pedro Almodóvar komt 17 november in de bioscoop.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Pedro Almodóvar Feiten

acteur, art director, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 24-9-1949
Pedro Almodóvar is een Spaanse filmregisseur, -producent en scenarioschrijver.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

76 films in Den Haag deze week

76 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 152 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl