compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu: films, nieuws

 

Biografie van Alejandro González Iñárritu

Still Alejandro González Iñárritu tijdens opnames 21 Grams
© © 2010 Focus Films Inc. All rights reserved.

Succesvolle Mexicaanse regisseur zowel commercieel als artistiek. Vanaf zijn internationale debuut met Amores Perros (2000) viel hij op als een van de nieuwe meesterregisseurs en ook één van de meest vernieuwende.

Alejandro González Iñárritu werkte ondermeer met Oscar-winnaars Leonardo DiCaprio, Michael Keaton, Naomi Watts, Edward Norton, Benicio Del Toro, Adriana Barraza, Rinko Kikuchi, Emma Stone en Javier Bardem.

González Iñárritu kreeg internationale faam met de film Amores Perros (2000) over het leven van de mensen betrokken bij een groot auto-ongeluk.

Hij werd naar Hollywood gehaald en maakte indruk meteen met donkere 21 Grams samen met Benicio Del Toro, Sean Penn en Naomi Watts. Hij brak definitief door als commercieel succesvolle regisseur met Babel (2006), een venstervertelling met ondermeer Brad Pitt en Cate Blanchett. Artistiek vestigde hij zijn naam met Biutiful (2010) om vervolgens zichzelf definitief een plaats te veroveren in de hoogste regionen van Hollywood met zijn films Birdman (2014) en The Revenant (2015).

Alejandro G. Iñárritu is ook bekend als producer, scenarioschrijver en voorheen als filmmuziekcomponist.

Trivia over Alejandro González Iñárritu

González Iñárritu maakte in Mexico eerst faam als radio-dj, van dezelfde radiostation waar hij later directeur van werd.

Alejandro González Iñárritu In het nieuws

S_06902.CR2

Spotlight wint Oscar Beste Film

29-2-2016 Gisternacht zijn de Oscars weer uitgereikt. Het grote nieuws dit jaar is dat de prijs voor Beste Regisseur en Beste Film niet naar dezelfde film gaat. Dat komt niet vaak voor. Uiteindelijk won Spotlight de Oscar voor Beste Film.

Wie wint de Oscar in 2016?

25-2-2016 Dit weekend worden de Oscars weer uitgereikt: nog steeds de beroemdste filmprijs van het jaar. Voor BiosAgenda het moment eens te speculeren wie er gaat winnen. We kunnen hier volledig de mist in gaan maar we zullen zien!

S_05764.CR2

Speelweek 4: nu in de bioscoop

27-1-2016 Deze week begint het International Film Festival Rotterdam. Ook komen er landelijk zeven nieuwe films uit waaronder meerdere Oscarkandidaten. De film van de week is Spotlight!

© 2014 Twentieth Century Fox Film Corporation.  

The Revenant recensie

'Een intense en lichamelijke kijkervaring'

26-1-2016 De gevaarlijkste man is hij die niets meer te verliezen heeft. Zo iemand speelt Leonardo DiCaprio in The Revenant, de film waarmee Alejandro González Iñárritu zijn Oscarwinnende Birdman opvolgt en de film die DiCaprio op zijn beurt z’n eerste Oscar moet gaan opleveren.

Oscars 2016 genomineerden bekend!

14-1-2016 Vandaag zijn alle genomineerden van de Oscars bekend gemaakt. The Revenant, Mad Max: Fury Road en The Martian zijn vaak genomineerd. The Revenant zelfs twaalf keer!

<  123  >
Laatste filmnieuws

Alejandro González Iñárritu Feiten

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 15-8-1963
Meest succesvolle Mexicaanse regisseur, hij werkte met ondermeer Leonardo DiCaprio, Michael Keaton, Naomi Watts en Javier Bardem. Bekend van de films 21 Grams, Babel, Birdman en The Revenant.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+