compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Johnny Depp

Johnny Depp

Johnny Depp: films, nieuws

 

Biografie van Johnny Depp

Maïwenn en Johnny Depp in Jeanne du Barry
Maïwenn en Johnny Depp in Jeanne du Barry
Johnny Depp werd in 1963 geboren in Kentucky maar groeide op in Florida. Met de ambitie om musicus te worden, stopte hij op vijftienjarige leeftijd met school. Toen hij Los Angeles bezocht ontmoette hij Nicolas Cage waardoor hij in contact kwam met de filmwereld.

Zijn eerste filmrol kreeg hij in 1984 in A Nightmare on Elm Street. Zes jaar later speelde hij in de met een Oscar genomineerde film Edward Scissorhands van regisseur Tim Burton. Depp speelde daarna in diverse andere Burton-films als Ed Wood (1994), Sleepy Hollow (1999) en Charlie and the Chocolate Factory (2004).

De lijst met grote films waarin Johnny Depp verscheen is inmiddels indrukwekkend. Hij werke met verschillende grote regisseurs en acteurs als Jim Jarmusch in Dead Man (1995), Benicio Del Toro in Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en "Penelope Cruz" in Blow (2001).

De verschillende delen van Pirates of the Caribbean brachten Johnny Depp echter het grootste succes. De eerste twee delen behaalden een recordopbrengst en leverde hem een Oscar-nominatie op. Ook in Pirates of the Caribbean: At World's End is Johnny Depp weer als 'Jack Sparrow' te bewonderen.

Trivia over Johnny Depp

Speelde gitaar op een album van Oasis.

Zijn ouders scheidden toen hij 15 was.

Heeft een tweede huis in Frankrijk.

Johnny Depp In het nieuws

Disney maakt Pirates of the Caribbean reboot zonder Depp

Array

4-1-2019 Disney wil nieuw leven blazen in de Pirates of the Caribbean films, maar Johnny Depp zal niet terugkeren. Captain Jack Sparrow wordt mogelijk vervangen door Captain Redd, een vrouwelijk personage wat te zien is in de Pirates of the Caribbean attracties in Disneyland.

Adam Driver en Jonathan Pryce in The Man Who Killed Don Quixote (c) 2018

The Man Who Killed Don Quixote afsluiter Cannes

Productie duurde bijna 20 jaar

20-4-2018 Na een moeizame worsteling van bijna 20 jaar is het nu dan echt zover: 'The Man Who Killed Don Quixote' gaat in premire. Terry Gilliams langverwachte, steeds uitgestelde avonturenfilm wordt op 19 mei vertoond als afsluiter op het Filmfestival van Cannes.

Johnny Depp en nieuwkomer Kaya Scodelario (c) Disney

Recensie Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

'Voer voor de fans'

24-5-2017 Het is inmiddels zes jaar geleden dat er een Pirates of the Caribbean-film in de bioscoop te zien was. In het vijfde deel kunnen we eindelijk Jack Sparrow weer op het witte doek bewonderen.

Johnny Depp speelt John McAfee

Array

15-5-2017 Johnny Depp gaat de hoofdrol spelen in King of the Jungle, een film over John McAfee, oprichter van het antivirus-bedrijf dat zijn bedrijf van de hand deed en midden in de jungle ging wonen.

Johnny Depp in vervolg Fantastic Beasts

Array

2-11-2016 Vorige maand konden we melden dat er vier vervolgfilms op : Fantastic Beasts and Where to Find Them aankomen. Nu is bekend geworden dat Johnny Depp in het eerste vervolg te zien zal zijn. Welke rol hij speelt is nog niet bekend.

<  12345678  >
Laatste filmnieuws

Johnny Depp Feiten

Johnny Depp in Jeanne du Barry
acteur, montage, producent, stemacteur
Geboren 9-6-1963
Johnny Depp werkte samen met grote acteurs en regisseurs als Tim Burton en Jim Jarmusch. Hij werd o.a. ongekend populair door zijn rol als Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Eindhoven deze week

63 films in Eindhoven deze week63 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl