compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Matthijs Vermeulen

Matthijs Vermeulen

Matthijs Vermeulen: films

 

Biografie van Matthijs Vermeulen

Nederlandse componist, die in zijn leven zeven symphoniën schreef. Vermeulen richtte zich veelal op de polyfonie, waarvoor hij in Nederland weinig waardering oogstte.

Naast zijn werk als componist, was Vermeulen publicist bij De Groene Amsterdammer en De Telegraaf. In deze hoedanigheid wist hij de meeste bekendheid te verkrijgen.

Hij verhuisde in 1921 naar Frankrijk waar hij hoopte dat zijn impressionistische melodieën meer tot zijn recht zouden komen. Hij schreef er drie symphonieën en veel kamermuziek, onder meer geïnspireerd door Ravel en Debussy.

Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde Vermeulen terug naar Nederland. Hij voltooide nog twee symphonieën en overleed uiteindelijk in 1967 in het Noord-Hollandse Laren.

Trivia over Matthijs Vermeulen

Voor componisten bestaan de Matthijs Vermeulenprijs en -aanmoedigingsprijs, die jaarlijks worden uitgereikt aan respectievelijk gerenonmeerde en jonge veelbelovende componisten.
Laatste filmnieuws

Matthijs Vermeulen Feiten

musicus
Geboren 8-2-1888, overleden 26-7-1967
Nederlandse componist die zeven symphonieën componeerde. Hoewel hij tijdens zijn leven weinig waardering kreeg, wordt hij door velen bestempeld als de grootste Nederlandse symfonische componist.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl